Hemmeligheden til en effektiv arbejdsdag

Har du nogensinde ønsket dig at være sådan én, der møder ind mandag morgen sprudlende af energi og overskud klar til at tage fat på ugen med stor iver og entusiasme?

En der:

  • har tid og overskud til sine medarbejdere og møder dem med empati og nærvær når de har brug for hjælp (uden at blive hemmeligt irriteret over, at de “forstyrrer”)
  • er velforberedt til dagens møder og dermed maksimerer både sin egen og de øvrige deltageres tid
  • har overblik over hvad det vigtigste er – og holder fokus på at få netop de opgaver løst
  • slutter arbejdsdagen af med ro i maven velvidende, at de har leveret et brag af en indsats igen

Så hæng på, du får nemlig hemmeligheden lige her 😉

Hemmeligheden er…

Et bundsolidt system som danner sikkerhedsnet for din hverdag. Det er sådan du får genskabt kontrollen i din hverdag.

Med et stærkt sikkerhedsnet har du styr på tiden, så uanset hvor travlt der bliver, og hvor mange uforudsete opgaver der dukker op griber dit system opgaverne.

Det er din struktur der definerer dit outout.

Eller for at citere en af verdens førende eksperter inden for vedvarende vaneændringer.

You do not rise to the level of your goals. You fall to the level of your systems

James Clear, New York Times Bestseller forfatter; Atomic Habits

Nogle gange, så kræver det kun et tvist af den måde du arbejder på i dag, for at kunne skabe helt andre resultater.

Jeg er ikke den strukturerede type

Mange tror fejlagtigt, at struktur er noget man enten har eller ikke har. Men struktur er ikke et personlighedstræk, det er en kompetence, som alle kan lære.

Når du indfører et stærkt system i din hverdag, så vil det medføre en større kontrolfølelse og du vil mærke et boblende overskud og genkende den fantastiske følelsen af endelig at være på forkant med dit arbejdsliv.

Vi må ikke udskyde en bedre hverdag

Men når vi taler om at anvende tiden bedst, så er der nogle ting, vi ikke kan retfærdiggøre at udskyde, og det er de investeringer, der gør hverdagen enklere, nemmere og bedre. Det er de investeringer, der sikrer vores overskud, arbejdsglæde og motivation.

Du ved sikkert godt, at du kan spare tid, ved at optimere dine arbejdsvaner, men i stedet for at handle, sniger alle indvendingerne sig ind.

Invester i din fremtid

Men når først budgettet er forhandlet på plads, kampagnen er skudt af sted og julesalget er overstået, så står nye opgaver i kø.

Derfor skal du stoppe op. Løfte blikket fra ToDo listen og trække vejret. Kun sådan kan du sikre, at du er på rette vej.

For når du reserverer tid i kalenderen, til pauser eller personlig udvikling, investerer du i din fremtid.

Så hvis du oplever, at hverdagen er for travl og du har svært ved at nå de ting du gerne vil, så er det den rette tid til at få stoppet op, og få etableret et godt system der understøtter den hverdag du ønsker at have.

Skab en god struktur

Du kan finde masser af inspiration til, hvordan du sammensætter et godt system her på bloggen, men du er også altid velkommen til at kontakte mig, hvis du har behov for lidt ekstra hjælp. Jeg hjælper dagligt professionelle med at skabe gode, bæredygtige arbejdsvaner der sikrer, at hverdagen afspejler det liv du ønsker at leve.

Skriv til mig